Eigenschappen

PrijsVERKOCHT
Kilometerstand89.000 KM
Jaar1964
Aantal geproduceerd9250
StatusBeschikbaar
Motor4 cilinder in lijn
Vermogen120-125 pk
Motorblok nummerop aanvraag
Motor inhoud1570 cc
TransmissieHandgeschakelde 5 bak
ChassisCabriolet
Kleur interieurZwart met rode bies
Kleur exterieurRood
VelgenStalen velgen met originele wieldoppen
ChassisnummerAR 374704

Omschrijving

Deze Alfa Romeo Giulia Spider heeft alles in huis. Een beeldschone vormgeving die tot stand kwam in de studio’s van Pininfarina. Een juweel van een motor met een warmbloedige sound. Het pittige vermogen van 110 pk voor vermakelijke prestaties. Scherpe rijeigenschappen die aanmoedigen om uitsluitend de meest uitdagende binnendoorwegen te verkennen … Ook al stamt de Giulia Spider direct af van de Alfa Romeo Giulietta Spider uit 1954, de auto rijdt veel beter dan menig sportieve roadster uit dezelfde periode. Zodra je achter het stuur bent gestapt, laat deze Italiaanse schoonheid je niet meer los.

Peet Classics brengt deze prachtige Alfa Romeo Giulia 1600 Spider op de markt, een auto die in 1964 is gebouwd en sinds 1996 de Nederlandse identiteit heeft. Wat deze Giulia Spider extra aantrekkelijk maakt, is zijn prachtige klassieke kleurstelling: de carrosserie gaat gehuld in gloedvol Rosso Alfa, het interieur is bekleed met zwart leder dat is afgebiesd met rode piping. En alles verkeert in dezelfde uitzonderlijk goede staat: het rood gelakte dashboard met zijn prachtige instrumenten, het kleine sportstuur met drie aluminium spaken en bakelieten omranding, de comfortabele kuipstoelen, het zachte zwarte wollen tapijt – ook de softtop is ‘als nieuw’. Een auto waaraan zelfs wij geen verbeterpunten hebben kunnen ontdekken.

De auto is jarenlang vol liefde behandeld - dat zie je bij de eerste oogopslag. Wanneer je de contactsleutel omdraait slaat de motor bij de eerste poging opgewekt aan. De handgeschakeld vijfversnellingsbak wisselt via een lange pook vol gevoel van verzet. In tegenstelling tot de Alfa Romeo Giulietta, die oorspronkelijk werd aangedreven door een 1300-motor met 80 pk, beschikt deze Giulia Spider over een 1600 cc grote versie van Alfa’s beroemde dubbelnokker. Met zijn bovenliggende nokkenassen en dubbele Dell’Orto-carburateurs, levert de hoogtoerige, naar Veloce-specificaties opgewaardeerde viercilinder een vermogen van 110 pk. Zet dat eens af tegen het lage gewicht van de Giulia Spider: er hoeft nog geen 1000 kilo in beweging te worden gebracht. Rijplezier is een garantie – zonder einddatum. Dankzij zijn voortreffelijke prestaties en vermakelijke rijeigenschappen mag de Giulia Spider 1600 zonder twijfel tot de meest begeerlijke varianten uit de omvangrijke en alom geliefde Giulietta- en Giulia-modelreeks worden gerekend.

Indien u meer informatie wenst of u wil deze Alfa komen bezichtigen neem dan contact met ons op.

Onze autos

Een oldtimer restaureren is altijd weer uitdagend. Dat is precies waarom we het zo leuk vinden. De speurtocht naar onderdelen, het maken van de ultieme bekleding en de zoektocht naar de authentieke kleur lak: we doen het graag en precies. Soms komen we voor verrassingen te staan en moeten we op zoek gaan naar moderne oplossingen om oude techniek weer werkend te krijgen.