Eigenschappen

Prijs€ 69.500,-
Kilometerstand23.508 Mijl
Jaar1985
Aantal geproduceerd3042
StatusBeschikbaar
MotorV8
Vermogen235
Motorblok nummerOp aanvraag
Motor inhoud2937 cc
TransmissieHandgeschakelde 5-bak
ChassisOp aanvraag
Kleur interieurZwart met rode bies
Kleur exterieurZwart
VelgenAluminium ster velgen
ChassisnummerOp aanvraag

Omschrijving

Ferrari 308 GTS QV - Quattrovalvole -  SOLD to a frend in Holland

Met de 308 die ontworpen werd door Pininfarina en geleverd van '75 tot '85 is dit uitzonderlijke exemplaar in diepzwart een van de laatst geleverde en betreft het de 4-kleps versie de beste uitvoering van deze midden motor Ferrari.

37.820 km gereden slechts, Handgeschakeld en incl. originele map, Serviceboek en gereedschapsset.

Temidden van het veel voorkomend bekende rood maken hier de zwarte lak, interieur in zwart leer en een rode bies dit Italiaanse raspaard tot een geweldige verschijning.

Deze QV werd in september '85 door Ferrari dealer Lake Forest in Illinois nieuw geleverd aan de eerste eigenaar, en na sinds '98 wederom in langdurig bezit te zijn geweest van de tweede, door ons overgenomen en voorzien van een Nederlandse registratie. Recent nog in groot onderhoud bij gerespecteerd Ferrari specialist 'Jeff McCormick waarbij o.a. nieuwe Distributie- en brandstof systemen werden gemonteerd.

Een ware 2-zits, met de V8 sound direct achter de stoelen en met het targa-dak geopend, beleef je als bestuurder van deze spider echt het ultíeme Ferrari gevoel. Het 240 pk 32-kleps 2.9 liter kloppend hart (welk destijds ook als basis diende voor de felbegeerde 288 GTO (!), en als 'n graag geziene gast in vele bekende films en tv series maken dit de 308 GTS QV tot een waar icoon uit de '80's, en daarmee natuurlijk ook een waardevaste bezitting voor de volgende geluksvogel!

Interesse bel en neem contact met ons op voor een afspraak!

Note

Ferrari 308 GTS QV - Quattrovalvole

Onze autos

Een oldtimer restaureren is altijd weer uitdagend. Dat is precies waarom we het zo leuk vinden. De speurtocht naar onderdelen, het maken van de ultieme bekleding en de zoektocht naar de authentieke kleur lak: we doen het graag en precies. Soms komen we voor verrassingen te staan en moeten we op zoek gaan naar moderne oplossingen om oude techniek weer werkend te krijgen.