Eigenschappen

PrijsPOA
Kilometerstand KM
Jaar1962
Aantal geproduceerd
StatusBeschikbaar
Motor6 cilinder lijn
Vermogen
Motorblok nummerR-9471-9
Motor inhoud3800 cc
TransmissieHandgeschakelde 4-bak
ChassisFixed Head Coupe
Kleur interieurTan
Kleur exterieurGolden Sand
VelgenSpaakwielen
Chassisnummer887921

Omschrijving

Dit is een zeldzame Jaguar  E-type serie 1 3.8 van de eerste serie en is matching numbers, er is een Jaguar Heritage certificaat aanwezig wat dit onderbouwd.

De originele kleur van het exterieur is  Golden Sand en het interieur is Tan, de auto is gebouwd in 1962 en afgeleverd in 1963 in New York.

Het project is op dit moment vol in gang, de carrosserie is gestraald en wordt nu volledig door de plaatwerker  onderhanden genomen. Daarna gaan wij deze weer in de originele kleur laten spuiten.

Nadat de auto gespoten is gaan we deze weer opbouwen volgens originele specificaties en ,zullen we alle originele technische delen zoals motor versnellingsbak en achteras laten reviseren en een paar kleine modificaties uitvoeren om de auto beter en betrouwbaarder te maken, denk hierbij aan:

  • Elektronische ontsteking
  • Hightork startmotor
  • Wisselstroom dynamo
  • Coopercraft remmen

Heeft u vragen over dit project neem dan contact met ons op via info@peetclassics.nl

 

Onze autos

Een oldtimer restaureren is altijd weer uitdagend. Dat is precies waarom we het zo leuk vinden. De speurtocht naar onderdelen, het maken van de ultieme bekleding en de zoektocht naar de authentieke kleur lak: we doen het graag en precies. Soms komen we voor verrassingen te staan en moeten we op zoek gaan naar moderne oplossingen om oude techniek weer werkend te krijgen.