Eigenschappen

PrijsPOA
Kilometerstand KM
Jaar1962
Aantal geproduceerd
StatusBeschikbaar
Motor6 cilinder lijn
Vermogen
Motorblok nummerR-9471-9
Motor inhoud3800 cc
TransmissieHandgeschakelde 4-bak
ChassisFixed Head Coupe
Kleur interieurTan
Kleur exterieurOpalescent Golden Sand
VelgenSpaakwielen
Chassisnummer887921

Omschrijving

Dit is een zeldzame Jaguar 3.8 liter E-type van de eerste serie. Het is een project dat stil is komen te staan om gezondheid redenen van de vorige eigenaar. De auto is matching numbers en er is een Jaguar Heritage certificaat aanwezig wat dit onderbouwd.

De originele kleur van het exterieur is Opalesesent Golden Sand en het interieur is Tan, de auto is gebouwd in 1962 en afgeleverd in 1963 in New York.

De vorige eigenaar heeft deze auto gevonden in Missouri tijdens een zakenreis, waar deze ergens in de hoek van een garagebedrijf verstop stond. Deze was in een slechte staat, na aanschaf heeft hij deze meegenomen naar zijn woonplaats.

Er werd gelijk aan het plaatwerk begonnen zo er zijn nieuwe vloerdelen, binnen en buitendorpels, onderste en bovenste bulkhead en kijkpanels gemonteerd.

Wij gaan nu met onze plaatwerk partner de carrosserie verder afwerken tot de hoogste standaard en de auto weer terug brengen in zijn originele kleuren combinatie Opalescent Golden Sand met een Tan interieur.

Nadat de auto gespoten is gaan we deze weer opbouwen volgens originele specificaties en ,zullen we alle originele technische delen zoals motor versnellingsbak en achteras laten reviseren en een paar kleine modificaties uitvoeren om de auto beter en betrouwbaarder te maken, denk hierbij aan:

  • Elektronische ontsteking
  • Hightork startmotor
  • Wisselstroom dynamo
  • Coopercraft remmen

Heeft u vragen over dit project neem dan contact met ons op via info@peetclassics.nl

 

Onze autos

Een oldtimer restaureren is altijd weer uitdagend. Dat is precies waarom we het zo leuk vinden. De speurtocht naar onderdelen, het maken van de ultieme bekleding en de zoektocht naar de authentieke kleur lak: we doen het graag en precies. Soms komen we voor verrassingen te staan en moeten we op zoek gaan naar moderne oplossingen om oude techniek weer werkend te krijgen.