Eigenschappen

Prijs€ 33.500,-
Kilometerstand23.035 KM
Jaar1964
Aantal geproduceerd
StatusNieuw binnen
Motor6 cilinder
Vermogen160 KW
Motorblok nummer
Motor inhoud3800 cc
Transmissie4-bak handgeschakeld
Chassis
Kleur interieurZwart leer
Kleur exterieurLicht blauw
Velgen
Chassisnummer

Omschrijving

Jaguar Mk 2 3.8 (1964)

Dit is wat je krijgt wanneer je de techniek uit een exotische sportwagen in een stijlvolle vierdeurs carrosserie verpakt: de Jaguar Mk 2. Deze iconische Brit is de ultieme belichaming van de klassieke Sports Saloon. Een auto waarmee races werden gewonnen en door beroemde coureurs voor (snel) dagelijks gebruik werden gekocht. Een auto waarmee banken werden overvallen; pas toen de politie zelf de Mk 2 als dienstauto inzette voor snelle achtervolgingen, konden de overvallers worden achterhaald. Maar de Mk 2 voelt zich niet alleen in zijn element op hoge snelheid. Hij is net zo op zijn plaats op een aangeharkt grindpad voor een statig landhuis. Ook al is het inmiddels meer dan 60 jaar geleden dat de Mk 2 in productie werd genomen, het is nog altijd een verrassend snelle en fijn sturende auto, en heel geschikt voor regelmatig gebruik in hedendaags verkeer.

Precies dat is de reden waarom de vorige eigenaar deze lichtblauwe Jaguar Mk 2 vanuit de Verenigde Staten naar Nederland heeft laten verschepen: met het idee er veelvuldig gebruik van te gaan maken. Sinds de zomer van 2015 staat de auto op Nederlands kenteken, en is er geïnvesteerd in de vervolmaking van de techniek. Zo werd de volledige kabelboom vervangen door een nieuw exemplaar, en zijn de motor, de versnellingsbak met zijn overdrive en de aandrijflijn voorzien van nieuwe pakkingen en keerringen. Alles om de prestaties, de rijeigenschappen maar vooral de betrouwbaarheid naar het hoogst haalbare niveau te tillen.

Deze Jaguar Mk 2 is gebouwd in 1964, en wordt aangedreven door de geliefde 3,8-liter versie van Jaguars legendarische zescilinder lijnmotor met twee bovenliggende nokkenassen. Dezelfde motor werd ook toegepast in de eerste E-Types, en bracht Jaguar maar liefst vijf keer de zege tijdens de 24 Uren van Le Mans. In deze Mk 2 is de motor gekoppeld aan een handgeschakelde vierversnellingsbak met overdrive, die de motor op de snelweg wat rustiger laat draaien.

Met veelvuldig gebruik in het achterhoofd, is aan de conditie van de carrosserie en het interieur alleen de hoogst noodzakelijke aandacht besteed. Met sympathie voor zijn geschiedenis, is deze Mk 2 voortreffelijk geconserveerd en voorbereid op de dagelijkse elementen. Het plaatwerk, de verchroomde sierdelen en alle details die de Mk 2 tot zo’n fraaie auto maken, vertonen wel degelijk sporen van gebruik. En ook het houtwerk en het zwarte leer in het sfeervolle interieur vertonen hun ouderdom. Deze Jaguar verkeert echter in een dusdanige conditie, dat je niet bang hoeft te zijn voor het kwetsbare gepolijste lakwerk. En dat je een keer met een spijkerbroek plaatsneemt op het verouderde leer, is evenmin een misdrijf. Dit is een auto die is gebruikt – en uitnodigt om nog vaak mee op pad te nemen. Precies zoals de vorige eigenaar dat ook heeft gedaan.

Neem voor meer informatie over deze perfect rijdende Jaguar Mk 2 3.8 uit 1964 contact op met Peet Classics.

Onze autos

Een oldtimer restaureren is altijd weer uitdagend. Dat is precies waarom we het zo leuk vinden. De speurtocht naar onderdelen, het maken van de ultieme bekleding en de zoektocht naar de authentieke kleur lak: we doen het graag en precies. Soms komen we voor verrassingen te staan en moeten we op zoek gaan naar moderne oplossingen om oude techniek weer werkend te krijgen.