Eigenschappen

PrijsVERKOCHT
Kilometerstandn.v.t. KM
Jaar1956
Aantal geproduceerd2808
StatusBeschikbaar
Motor6-cilinder in lijn
Vermogen213
Motorblok nummerOp aanvraag
Motor inhoud3400 cc
TransmissieHandgeschakelde 4 bak met overdrive
ChassisCoupé
Kleur interieurSeude green
Kleur exterieurDonker Groen
VelgenOp maat gemaakt zwarte stalen spaarvelgen
ChassisnummerOp aanvraag

Omschrijving

Jaguar XK 140 FHC SE (1956)

De geliefde Jaguar XK weerlegt de stelregel dat het oorspronkelijke idee het beste is. Ook al heeft de beeldschone XK 120 nog zo’n puur karakter, de latere Jaguar XK 140 wordt door kenners veel hoger ingeschaald. De elegante lijnvoering van de XK 140 wijkt slechts in detail af van het originele ontwerp van Sir William Lyons, maar door enkele belangrijke verbeteringen is de XK 140 een veel toegankelijkere en beter rijdende auto dan zijn voorganger. Het naar voren verplaatste schutbord schept welkome ruimte voor de bestuurder en passagier. Bovendien heeft de fraaier afgewerkte XK 140 betere remmen, krachtiger prestaties en een nauwkeurige tandheugelbesturing.

De stijlvolle Jaguar XK 140 Fixed Head Coupé uit 1956 uit de collectie van Peet Classics, werd in 1997 vanuit de Verenigde Staten naar Nederland geïmporteerd. Bij de vakkundige ‘body off’-restauratie die volgde, is niets aan het toeval overgelaten. Het chassis werd grondig onder handen genomen, het plaatwerk is deskundig hersteld en gespoten, er is een geheel nieuwe draadboom aangebracht en elk afzonderlijk gereviseerd of vernieuwd onderdeel heeft een grondige kwaliteitscontrole ondergaan. Na meerdere jaren aan de restauratie van de Jaguar XK 140 te hebben besteed, vertrouwde de eigenaar zijn auto voor de ‘finishing touch’ toe aan de experts van Peet Classics.

Voor in de link gestuurde, oorspronkelijk in Californië geleverde XK 140 FHC in SE-uitvoering, ligt Jaguars legendarische 3,4-liter zescilinder lijnmotor. Vanzelfsprekend is de motor net als de vierversnellingsbak (met elektrische overdrive) en de achteras (met lange eindoverbrenging) volledig gereviseerd. Als onderdeel van de ‘Special Equipment’-uitvoering, die ook zwaardere torsieveren en een dubbel uitlaatsysteem heeft, is de motor voorzien van de C-Type cilinderkop. Deze brengt de krachtig grommende zescilinder aan een maximumvermogen van maar liefst 213 pk.

In de diepglanzende, donkergroene lak komen de elegante lijnen van de carrosserie schitterend tot hun recht, terwijl de nieuw verchroomde onderdelen de XK140 een zeer chique uitstraling geven. Het interieur is bekleed met robuust tapijt van wol en leer van de hoogste kwaliteit in de originele Jaguar-kleur Suede Green. Samen met het tot in het kleinste detail herstelde instrumentenpaneel van gepolitoerd wortelnotenhout, ademt het interieur van de XK 140 Fixed Head Coupé een gloedrijke sfeer. Op maat gemaakte spaakwielen in hoogglans zwart benadrukken de sportieve rijeigenschappen van de Jaguar. Om de wielen liggen Michelin Pilote X-radiaalbanden in de maat 185/15.

Zowel de restauratie als de historie van de Jaguar XK 140 FHC SE is zeer volledig gedocumenteerd, en aangevuld met vele facturen en foto’s.

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Onze autos

Een oldtimer restaureren is altijd weer uitdagend. Dat is precies waarom we het zo leuk vinden. De speurtocht naar onderdelen, het maken van de ultieme bekleding en de zoektocht naar de authentieke kleur lak: we doen het graag en precies. Soms komen we voor verrassingen te staan en moeten we op zoek gaan naar moderne oplossingen om oude techniek weer werkend te krijgen.