Eigenschappen

Prijs€ 110.000,-
Kilometerstandn.v.t. KM
Jaar1954
Aantal geproduceerd2808
StatusBeschikbaar
Motor6-cilinder in lijn
Vermogen213
Motorblok nummerOp aanvraag
Motor inhoud3400 cc
TransmissieHandgeschakelde 4 bak met overdrive
ChassisCoupé
Kleur interieurSeude green
Kleur exterieurDonker Groen
VelgenOp maat gemaakt zwarte stalen spaarvelgen
ChassisnummerOp aanvraag

Omschrijving

Deze prachtige Jaguar XK 140 is vanaf het moment van import in 1997 van dezelfde eigenaar geweest die met veel liefde de auto is gaan restaureren, wij hebben de laatste hand mogen leggen aan deze fantastische XK en hebben het genoegen om deze ook te verkopen.

De auto is de afgelopen jaren volledig gerestaureerd. Hierbij is de chassis gestraald en gecoat, de body is volledig geplaatwerk en gespoten, technische is alles vervangen, nieuwe draadboom, nieuw interieur, nieuwe wielen, enz.

Bij de auto is diverse documentatie aanwezig.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Geschiedenis:

De XK140 werd geïntroduceerd eind 1954 en werd vanaf 1955 verkocht. Technisch gezien leek hij erg veel op zijn voorganger, de XK120. Het grootste verschil tussen de twee auto's was het comfort en het rijgemak. Waar bij zijn voorganger vooral gelet was op snelheid, werd bij de XK140 vooral gelet op comfort. Hierdoor werd de auto geschikter voor de Amerikaanse markt.
De motor zit in de XK140 10cm verder naar voren, waardoor er in het interieur van de auto meer beenruimte kwam en ook langere mensen in de auto konden zitten. Ook werd de afwerking van het interieur luxueuzer. Om het rijgemak nog meer te verbeteren werd de vering verbeterd en kwamen er modernere schokdempers in de auto.
Op motorisch gebied veranderde er niet heel veel: Jaguar bleef gebruikmaken van dezelfde motor als in de XK120 alleen was nu het vermogen gestegen naar 193 PK voor de standaard versie en 213 PK voor de snellere uitvoering (de SE).

 

Onze autos

Een oldtimer restaureren is altijd weer uitdagend. Dat is precies waarom we het zo leuk vinden. De speurtocht naar onderdelen, het maken van de ultieme bekleding en de zoektocht naar de authentieke kleur lak: we doen het graag en precies. Soms komen we voor verrassingen te staan en moeten we op zoek gaan naar moderne oplossingen om oude techniek weer werkend te krijgen.